|  | 

Gotowanie i Kuchnia

Bułeczki drożdżowe z porzeczkami

Bułeczki drożdżowe z porzeczkami
1 vote, 9.00 avg. rating (126% score)

Składniki:

1. 3 szklanki mąki pszennej
2. 1/3 szklanki cukru
3. 5 dag drożdży
4. 1 szklanka letniego mleka
5. Pół kostki miękkiego masła
6. 3 żółtka
Na nadzienie:
7. Pół kilograma mielonego sera twarogowego
8. 30 dag dżemu porzeczkowego
9. 2 żółtka
10. 4 łyżki cukru pudru
Na kruszonkę:
11. Pół szklanki mąki pszennej
12. Pół kostki masła
13. 3 łyżki cukru pudru

Wykonanie:

Przygotować zaczyn: drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru i mąki i dolać ciepłego mleka tyle, aby powstał gęsty zaczyn, wymieszać i odstawić na 20 minut, aby drożdże ?ruszyły?.
Mąkę przesiać do miski, dodać resztę cukru, żółtka, masło i zaczyn i zagnieść ciasto dolewając mleko. Ciasto wyrobić tak, aby było gładkie i lśniące i odstawało od reki. Odstawić na godzinę, aby wyrosło.
Zmielony twaróg połączyć z cukrem pudrem i żółtkami.
Z ciasta uformować okrągłe placuszki, posmarować dżemem, przykryć serem.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posypać nią bułeczki.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni Celsjusza i wstawić do niego ułożone na blaszce do pieczenia bułeczki na około 25 minut.

Pozostałe wpisy:

buleczki-drozdzowe-z-porzeczkami

ABOUT THE AUTHOR

Podobne wpisy:

  • Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska Wiele osób, które były w Indiach twierdzi, że najważniejszym powodem, dla którego w tym kraju można się z całą pewnością zakochać jest z całą pewnością kuchnia. A to dlatego, że jedząc indyjskie potrawy doświadczyć możemy naprawdę niezwykłej fuzji smaków i doświadczyć czegoś zupełnie innego, niż to, z czym stykamy się na co dzień

  • Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy Świąteczne potrawy są bardzo charakterystyczne. Wszystko uzależnione jest jeszcze konkretnym świętem, który aktualnie następuje. Na pewno każdy chce się w odłowieni sposób przygotować. Potrawy dostosowywane na Boże Narodzenie, są dość specyficzne znane każdemu, kto tego rodzaju święta obchodzi. Są to przede wszystkim początkowo potrawy postne takie jak zupa barszcz czerwony z uszkami, pierogi