Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą
Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą
Wg przepisu Casipaw.
Bardzo przypadło mi do gustu to danie….uwielbiam drób i wprost przepadam za szpinakiem i fetą.
Roladka jest delikatna ma pyszne nadzienie…wprost „tryska zdrowiem” . Bo jak wiadomo, mięso drobiowe jest dietetyczne a w połączeniu ze szpinakiem , tworzy bombę witaminową, świetne danie dla tych którzy dbają o zdrowe odżywianie ( pomimo, iż mięsko jest smażone ) . Polecam.
Składniki:
– 1 podwójna pierś z kurczaka
– 200g mrożonego szpinaku
– 100g fety
– 2 łyżki śmietanki 18%
– 1 łyżka masła
– ząbek czosnku
– sól , pieprz
Wykonanie:
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na cienki placek, uważając aby nie podziurawić mięska.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszysko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodoajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pokruszoną fetę.
Mieszamy doprawiamy pieprzem , na koniec dodajemy śmietankę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy.
Na rozbite mięsko wykładamy farsz szpinakowy, mięsko zwijamy w roladkę, możemy sobie pomóc :związują z kilku stron nitką.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki kilka minut z dwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło .
Smacznego!
Komentarze:
Kiedy witryna zostanie zaktualizowana?
by Alkohol prezenty w zestawie Włoskie smaki
Na pewno czołowy blog odnośnie tej tematyki.
by alkohol Sklep Kuchnia rosyjska
Czy można dodać na stronie własny artykuł tematyczny?
by alkohol Sklep Kuchnia angielska