|  | 

Gotowanie i Kuchnia

Dysk idealny do pracy na komputerach domowych

Dysk idealny do pracy na komputerach domowych
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Mowa oczywiście o dysku Kingston SSDNow V+200 SVP200S3/240G 240 GB. Nośnik posiada metalową i bardzo wytrzymałą obudowę. Wymiary pozostają klasyczne: 2,5 cala, grubość 9,5 mm. Takie wymiary pozwolą nam na instalację go nie tylko w komputerze stacjonarnym, ale także w większości notebooków. Dysk możemy kupić osobno lub w zestawie. W skład takiego zestawu wchodzi dysk SSD, uchwyty montażowe, które pozwolą zainstalować nasz dysk w komputerze stacjonarnym lub jakimkolwiek innym urządzeniu zewnętrznym, zewnętrzna obudowa na dysk, a także co najważniejsze oprogramowanie do migracji i backupu danych. Aby uzyskać wartości na poziomie optymalnym konieczne jest posaidanie płyty głównej z interfejsem SATA 6 Gb/s. Testowany przez nas dysk korzysta z kontrolera SandForce. Szybkość przesyłanych danych jest więc zależna od stopnia ich kompresji. Z zapisem danych zdecydowanie lepiej radzą sobie napędy z układami Marvella niż te posiadające kontrolery SandForce.

Pozostałe wpisy:

dysk-idealny-do-pracy-na-komputerach-domowych

ABOUT THE AUTHOR

Podobne wpisy:

  • Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska Wiele osób, które były w Indiach twierdzi, że najważniejszym powodem, dla którego w tym kraju można się z całą pewnością zakochać jest z całą pewnością kuchnia. A to dlatego, że jedząc indyjskie potrawy doświadczyć możemy naprawdę niezwykłej fuzji smaków i doświadczyć czegoś zupełnie innego, niż to, z czym stykamy się na co dzień

  • Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy Świąteczne potrawy są bardzo charakterystyczne. Wszystko uzależnione jest jeszcze konkretnym świętem, który aktualnie następuje. Na pewno każdy chce się w odłowieni sposób przygotować. Potrawy dostosowywane na Boże Narodzenie, są dość specyficzne znane każdemu, kto tego rodzaju święta obchodzi. Są to przede wszystkim początkowo potrawy postne takie jak zupa barszcz czerwony z uszkami, pierogi