Wiele lokali gastronomicznych korzysta z frytkownic. Pozwalają one na szybkie przygotowywanie frytek, które podawane są m.in. jako dodatek do kebabu, kotletów, ryb i surówek, dań obiadowych czy w zestawie z hamburgerami. Jakie parametry powinna posiadać idealna frytkownica gastronomiczna, aby pozwalała szybko przygotowywać zdrowe frytki i inne dania smażone? Wiele zależy od wielkości danego lokalu, natężenia ruchu i podawanych dań. W przypadku budki z kebabem czy fast-foodami frytkownica zwykle stanowi jedno z podstawowych narzędzi pracy, w barach i restauracjach jest tylko uzupełnieniem do dań gotowanych, smażonych, pieczonych i grillowanych. W większym lokalu lepiej zrezygnować z frytkownicy wolnostojącej, którą ustawia się na blacie. Takie urządzenie dedykowane jest przede wszystkim do użytku domowego. Duża frytkownica do zabudowy znacznie ułatwi pracę, jest wydajniejsza i lepiej wpisze się w aranżację kuchni przemysłowej. Duża frytkownica gastronomiczna pozwala przyrządzić nawet kilogram frytek w 2 minuty.
Komentarze:
Kiedy witryna zostanie zaktualizowana?
by Alkohol prezenty w zestawie Włoskie smaki
Na pewno czołowy blog odnośnie tej tematyki.
by alkohol Sklep Kuchnia rosyjska
Czy można dodać na stronie własny artykuł tematyczny?
by alkohol Sklep Kuchnia angielska