|  | 

Wild chicken Widzew

Frytkownica gastronomiczna

Frytkownica gastronomiczna
1 vote, 3.00 avg. rating (66% score)

Frytkownica gastronomiczna (10)Wiele lokali gastronomicznych korzysta z frytkownic. Pozwalają one na szybkie przygotowywanie frytek, które podawane są m.in. jako dodatek do kebabu, kotletów, ryb i surówek, dań obiadowych czy w zestawie z hamburgerami. Jakie parametry powinna posiadać idealna frytkownica gastronomiczna, aby pozwalała szybko przygotowywać zdrowe frytki i inne dania smażone? Wiele zależy od wielkości danego lokalu, natężenia ruchu i podawanych dań. W przypadku budki z kebabem czy fast-foodami frytkownica zwykle stanowi jedno z podstawowych narzędzi pracy, w barach i restauracjach jest tylko uzupełnieniem do dań gotowanych, smażonych, pieczonych i grillowanych. W większym lokalu lepiej zrezygnować z frytkownicy wolnostojącej, którą ustawia się na blacie. Takie urządzenie dedykowane jest przede wszystkim do użytku domowego. Duża frytkownica do zabudowy znacznie ułatwi pracę, jest wydajniejsza i lepiej wpisze się w aranżację kuchni przemysłowej. Duża frytkownica gastronomiczna pozwala przyrządzić nawet kilogram frytek w 2 minuty.

Pozostałe wpisy:

frytkownica-gastronomiczna

ABOUT THE AUTHOR

Podobne wpisy:

  • Jak przygotować pyszne potrawy?

    Jak przygotować pyszne potrawy?

    Jak przygotować pyszne potrawy? Przede wszystkim, trzeba włożyć w to dużo serca. Dzięki temu, każda potrawa jaką się przygotuje będzie pyszna i będzie jak najbardziej smakowała każdemu, kto będzie jej próbował. Jeśli postaramy się podczas przygotowania potrwa, jak najbardziej nie może nic pójść źle w takiej sytuacji. Każdemu przypadnie to wtedy w odpowiedni sposób do

  • Najlepsze mięsa

    Najlepsze mięsa

    Najlepsze mięsa Polska jako kraj na arenie międzynarodowej znana jest z wielu wspaniałych działań, które przysłużyły się światu. Mamy wiele setek doskonale wykształconych osób, które wiele osiągnęły na arenie międzynarodowej wprowadzając zupełnie nowy ład oraz prawa w kwestii różnych dziedzin naukowych. Z drugiej jednak strony nasze potrawy regionalne są z dawien dawna uważane za największy