|  | 

Gotowanie i Kuchnia

Kuchnia australijska i kuchnia gastronomiczna

Kuchnia australijska i kuchnia gastronomiczna
1 vote, 10.00 avg. rating (136% score)

Kuchnia gastronomiczna i Kuchnia australijska

Kuchnia australijska – dobry wybór

W ostatnich czasach w naszym kraju wciąż rośnie liczba barów, restauracji i pubów. I chociaż konkurencja jest duża, wiele osób próbuje swoich sił. Niektórzy twierdzą, że nie trzeba wiele, by otworzyć taki lokal, wystarczy kilka stolików i krzeseł, bar, kuchnia gastronomiczna, do tego WC i można działać. Jednak trzeba by też pomyśleć o jedzeniu, które przyciągnie klientów. Restauracji z kuchnią włoską, grecką czy chińską raczej nie brakuje. A może postawić na Australię?
Kuchnia australijska nie jest u nas tak popularna, warto więc zaryzykować. Tym bardziej, że w potrawach widać wpływy innych kuchni, między innymi angielskiej i azjatyckiej. Najważniejszymi elementami tej kuchni są owoce morza, ale wśród tradycyjnych potraw wymienia się także orzechy makadamia, ciastka kokosowo-owsiane, australijski chlebek damper czy kalmary z solą i pieprzem. Oczywiście w tym miejscu nie sposób nie wspomnieć o pewnej larwie witchetty grubs, która jest przysmakiem Australijczyków, ale już Polaków niekoniecznie.

Pozostałe wpisy:

kuchnia-australijska-i-kuchnia-gastronomiczna

ABOUT THE AUTHOR

Podobne wpisy:

  • Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska Wiele osób, które były w Indiach twierdzi, że najważniejszym powodem, dla którego w tym kraju można się z całą pewnością zakochać jest z całą pewnością kuchnia. A to dlatego, że jedząc indyjskie potrawy doświadczyć możemy naprawdę niezwykłej fuzji smaków i doświadczyć czegoś zupełnie innego, niż to, z czym stykamy się na co dzień

  • Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy Świąteczne potrawy są bardzo charakterystyczne. Wszystko uzależnione jest jeszcze konkretnym świętem, który aktualnie następuje. Na pewno każdy chce się w odłowieni sposób przygotować. Potrawy dostosowywane na Boże Narodzenie, są dość specyficzne znane każdemu, kto tego rodzaju święta obchodzi. Są to przede wszystkim początkowo potrawy postne takie jak zupa barszcz czerwony z uszkami, pierogi