|  | 

Gotowanie i Kuchnia

Kuchnia węgierska

Kuchnia węgierska
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Kuchnia węgierska przemyciła do Polski wiele pomysłów kulinarnych. Na czoło wśród nich wysuwa się tradycyjny gulasz. Musi być przepełniony mięsem oraz warzywami, najwięcej powinno być w nim świeżej marchewki, która daje sosowi odpowiedni kolor. Przyprawy korzenne podkreślają niesamowity aromat tej potrawy. Gulasz ma to do siebie, że jest daniem niezwykle uniwersalnym. Podczas obiadu można go serwować razem z gotowanym ryżem lub makaronem. Jeśli chcemy taki gulasz podać do kolacji, wystarczy kilka kromek chleba lub bagietka, przydadzą się także grzanki. Resztki gulaszu z obiadu warto przechować na drugi dzień. Można z łatwością przerobić gulasz na farsz do naleśników. Smakować będą wybornie z dodatkiem kwaśnej śmietany lub jogurtu. Dodać można gulasz także do placków ziemniaczanych, wszak to danie nazywane jest od lat ?plackiem po węgiersku?, które wszyscy Polacy wręcz uwielbiają. Kuchnia węgierska mimo ciężkiego charakteru jest niezwykle smaczna i pożywna. W sieci znaleźć można wiele przepisów na sycące i pożywne dania z kuchni węgierskiej, których każdy kulinarny eksperymentator powinien spróbować.

kuchnia-wegierska

ABOUT THE AUTHOR

Podobne wpisy:

  • Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska Wiele osób, które były w Indiach twierdzi, że najważniejszym powodem, dla którego w tym kraju można się z całą pewnością zakochać jest z całą pewnością kuchnia. A to dlatego, że jedząc indyjskie potrawy doświadczyć możemy naprawdę niezwykłej fuzji smaków i doświadczyć czegoś zupełnie innego, niż to, z czym stykamy się na co dzień

  • Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy Świąteczne potrawy są bardzo charakterystyczne. Wszystko uzależnione jest jeszcze konkretnym świętem, który aktualnie następuje. Na pewno każdy chce się w odłowieni sposób przygotować. Potrawy dostosowywane na Boże Narodzenie, są dość specyficzne znane każdemu, kto tego rodzaju święta obchodzi. Są to przede wszystkim początkowo potrawy postne takie jak zupa barszcz czerwony z uszkami, pierogi