|  | 

Gotowanie i Kuchnia

Sałatka z brokułów

Sałatka z brokułów
1 vote, 8.00 avg. rating (116% score)

Składniki:

1. 1 mały brokuł
2. 10 dag wędzonego boczku
3. 2 łyżki łuskanego słonecznika
4. Pół strąka czerwonej papryki
5. Pół strąka żółtej papryki
6. 1 czerwona cebula
7. 5 łyżek majonezu
8. Olej
9. Kilka gałązek zielonego koperku
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Brokuł umyć i podzielić na małe różyczki. W garnku zagotować osoloną wodę i ugotować cząstki brokuł. Ostudzić.
Wędzony boczek pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić na patelnię posmarowaną olejem i podsmażyć, dodać ziarna słonecznika.
Papryki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i także pokroić na drobną kostkę.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do salaterki. Koperek umyć, osuszyć, posiekać i posypać sałatkę. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wymieszać.

Pozostałe wpisy:

salatka-z-brokulow

ABOUT THE AUTHOR

Podobne wpisy:

  • Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska Wiele osób, które były w Indiach twierdzi, że najważniejszym powodem, dla którego w tym kraju można się z całą pewnością zakochać jest z całą pewnością kuchnia. A to dlatego, że jedząc indyjskie potrawy doświadczyć możemy naprawdę niezwykłej fuzji smaków i doświadczyć czegoś zupełnie innego, niż to, z czym stykamy się na co dzień

  • Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy Świąteczne potrawy są bardzo charakterystyczne. Wszystko uzależnione jest jeszcze konkretnym świętem, który aktualnie następuje. Na pewno każdy chce się w odłowieni sposób przygotować. Potrawy dostosowywane na Boże Narodzenie, są dość specyficzne znane każdemu, kto tego rodzaju święta obchodzi. Są to przede wszystkim początkowo potrawy postne takie jak zupa barszcz czerwony z uszkami, pierogi