|  | 

Gotowanie i Kuchnia

SHAB W ZIEMNIAKACH

SHAB W ZIEMNIAKACH
1 vote, 3.00 avg. rating (66% score)

SKŁADNIKI:

80 dag schabu karkowego
3 łyżki oleju
75 dag ziemniaków
Majeranek
Pieprz, sól
2 cebule
2 pory

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, odstawić na jedną godzinę. W brytfance rozgrzać olej, włożyć schab, zrumienić, podlać wodą. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, włożyć mięso i piec 35 minut od czasu do czasu podlewając wodą.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry, wrzucić na chwilę do wrzątku, odcedzić.
Mięso wyjąć z piekarnika i obłożyć ziemniakami, oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Brytfannę wstawić ponownie do piekarnika i piec mniej więcej 20 minut.
Cebule i pory oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki. Dodać do mięsa pod koniec pieczenia.

Pozostałe wpisy:

shab-w-ziemniakach

ABOUT THE AUTHOR

Podobne wpisy:

  • Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska

    Kuchnia indyjska Wiele osób, które były w Indiach twierdzi, że najważniejszym powodem, dla którego w tym kraju można się z całą pewnością zakochać jest z całą pewnością kuchnia. A to dlatego, że jedząc indyjskie potrawy doświadczyć możemy naprawdę niezwykłej fuzji smaków i doświadczyć czegoś zupełnie innego, niż to, z czym stykamy się na co dzień

  • Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy

    Świąteczne potrawy Świąteczne potrawy są bardzo charakterystyczne. Wszystko uzależnione jest jeszcze konkretnym świętem, który aktualnie następuje. Na pewno każdy chce się w odłowieni sposób przygotować. Potrawy dostosowywane na Boże Narodzenie, są dość specyficzne znane każdemu, kto tego rodzaju święta obchodzi. Są to przede wszystkim początkowo potrawy postne takie jak zupa barszcz czerwony z uszkami, pierogi